2007-ben az akkori Kecskeméti Főiskolának sikerült jelentősebb bevételre szert tennie a homokbányai ingatlanegyüttes egyik ingatlanának értékesítésével.  A megközelítően 1,5 milliárd forintot teljes egészében fejlesztési terveink megvalósítására fordítottuk.

Új sportcsarnok

Az Egyetem működésében mérföldkőnek tekinthető az új sportcsarnok megépítése, amely a nemzetközi szabványoknak megfelelő küzdőtérrel rendelkezik. A 300 millió forintos beruházás nemcsak a egyetemi diáksport, hanem a város sportélete szempontjából is kiemelkedő fejlesztés. Az új sportcsarnok teremtette meg a feltételeit a nemzeti bajnokság második vonalában küzdő kosárlabdacsapat működtetésének, amely a város élvonalbeli csapatának az utánpótlást jelent.  A sportcsarnok színvonalas helyszínt jelent olyan egyetemi rendezvényeknek, mint a tanévnyitó vagy a diplomaátadó. A sportcsarnok 2011-ben Törös Olga tirnász olimpikon nevét vette fel.

Nagyelőadók felújítása

Fontos lépés volt az oktatási infrastruktúra javításában, hogy a főiskola mindhárom nagyelőadóját – a GAMF Karon az Eötvös Loránd nagyelőadót és a Bolyai János kiselőadót, a Kertészeti Főiskolai Karon pedig a Dr. Filius István nagyelőadót – teljes körűen felújítottuk. Korábban csak álomnak tűnt az a modern technika – oktatástechnika és üzemeletetési rendszerek –, amit a fejlesztés során nagyelőadóinkba telepítettünk. Minden igényt kielégítő nagyelőadóink színvonalas haza és nemzetközi konferenciák megrendezésére is alkalmasak.

Könyvtárak felújítása

Az elmúlt években felújítottuk a főiskola valamennyi könyvtárát. A teljes körű fizikai modernizáción túl megjelentek azok a korszerű könyvtártechnikai megoldások, amelyek közvetlen módon is segítik az oktatói és kutatói munkát.  A legjelentősebb változás a Műszaki és Gazdasági Szakkönyvtárban történt, ahol a korábbi tornaterem bevonásával – egy galériás, impozáns infotér kialakításával – mintegy duplájára nőtt az alapterület. Ehhez uniós forrást is igénybe vettünk.

Gyakorló óvoda épületeinek felújítása

Teljes körűen felújítottuk gyakorló intézményünk két óvodaépületét, amelyek a Pedagógusképző Kar telephelyén találhatók. Mindkét épület kívül-belül megszépült, és kulturált,kellemes környezetet biztosít mind az óvodások, mind a gyakorlatukat végző hallgatók számára.