A Neumann János Egyetem Sportközpontja kerékpártúrát szervez Olaszorságba 2023. szeptember 9-13. között. A túra részletes programja és információi az alábbiakban találhatóak.

Részletes program:

Indulás szeptember 9-én a kora reggeli órákban Kecskemétről - csatlakozási lehetőséggel útközben a Budapest – M7 vonalon. Délután érkezünk Tarvisioba, ahol a település központjában egy nagyon szép négycsillagos hotelben töltjük az elkövetkezendő két éjszakát. Este fakultatív vacsorázási lehetőség a városban vagy a hotel éttermében.

Szeptember 10-én reggeli után elindulunk dél felé, amely Olaszország egyik legszebb kerékpáros útvonala. Az egykori Millenniumi vasútvonal nyomvonalán kiépített csodaszép út hegyek és völgyek között vezet. Gyönyörű táj tárul elénk minden méteren. Útközben átépített állomásépületeknél lehet megpihenni, de akár az kerékpárút mellé telepített lakókocsiból adnak hűsítő italokat, helyi finomságokat. Délután érkezünk Venzone / Gemona del Friuli környékére. A várfallal körbevett Venzone városkát meglátogatjuk, mely híres arról, hogy több földrengést is átélt már, de gyönyörűen újjáépítették, és most is az évszázadokkal ezelőtti pompájában élvezhetjük a hangulatát. Majd a háromcsillagos szállodánkban elfoglaljuk a szobákat, utána fakultatív aperitivo és vacsorázási lehetőség.

Szeptember 11-én reggeli után dimbes-dombos tájakon, majd mezőgazdasági termőterületek között tartunk Udine felé. A háromcsillagos hotelünk nagyon jó helyen található, ahonnan akár gyalogosan könnyen megközelíthető az óváros. Érdemes egy kis városnézést tartani! Majd estére Olaszország TOP 10 PIZZERIA közé sorolt étteremben fogunk vacsorázni! Igazi családi hely, ahol kulináris finomságokat lehet kipróbálni. Fakultatív program, a fogyasztás egyénileg fizetendő.

Szeptember 12-én reggeli után immáron sík területen folytatjuk utunkat Grado felé. Mivel a kijelölt útvonalon nagyon sok a murvás szakasz, így a hangulatos kis falvak között megyünk. Útközben az egyik legszebb Friuli városban, Palmanova-ban fogjuk a déli pihenőnket megtartani! Mesés főtere van ennek a szintén a Világörökséghez tartozó kilencszögletű erődvárosnak, mely épségben megmaradt a 16. század óta. Délután érkezünk Grado-ba, majd a várostól nagyjából 10 km-re lévő több hektárnyi kivi ültetvény közepére épített csodaszép, autentikus agriturismo-ban lesz a szállásunk.

Szeptember 13-án reggeli utána indulunk haza. Rövid megállókkal Kecskemétre az esti órákban érkezünk.

Fontos tudnivalók a programról:

  • napi 50-60 km kerékpározás vár ránk
  • nagy szintkülönbségek nem lesznek, de kisebb emelkedőkkel számolni kell
  • napközben többször megállunk pihenni

Egy-két információ:

  • nagyjából 25 kerékpárt speciális utánfutón tudunk szállítani, még pár darabot kisebb személyautós szállítókon
  • szervízautó kísér bennünket végig a túra során
  • az elmúlt évek tapasztalatai alapján figyelünk arra, hogy kisebb csoportokban, de mindenki a saját, kényelmes tempójában tudjon tekerni
  • a napi tekeréseket úgy alakítjuk ki, hogy mindenki számára a legélvezetesebb legyen

Részvételi díjak:

A kerékpártúra részvételi díja 400 euro, amelynek rendezésére az alábbi lehetőségeket kínáljuk:

I. opció: Jelentkezéskor 100 eurónak megfelelő részvételi díj*, majd június, július, augusztus hónapokban 100 eurónak megfelelő részvételi díj*

II. opció: Jelentkezést követően 200 eurónak megfelelő részvételi díj*, augusztus 25-ig 200 euró nak megfelelő részvételi díj*

A díj tartalmazza: az utazás, kerékpárszállítás és asszisztencia díját, a szállást reggelivel, illetve a szervezés, szervízautó és túravezetés költségét. A díj nem tartalmazza: a fakultatív vacsorákat, esetleges programok költségét, BBP biztosítást.

*A részvételi díjat a közreműködő  utazási iroda euróban határozta meg. A Kecskeméti Egyetemi Sportegyesület a részletekről a befizetés hónapjának 10. napján érvényes euró középárfolyamon állít ki forint pénznemű átutalásos számlát.

Részvételi szándékánt és esetlegesen felmerülő kérdéseit kérjük jelezze a sportkozpont@uni-neumann.hu e-mail címen!