Vezető partner: 

MONDRAGON UNIBERTSITATEA - MONDRAGON UNIBERTSITATEA S COOP (Spanyolország)

Konzorciumi partnerek:

NEUMANN JÁNOS EGYETEM

DUALE HOCHSCHULE BADEN-WURTTEMBERG – DHBW (Németország)

FH JOANNEUM GESELLSCHAFT MBH (Ausztria)

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULU OY (Finnország)

ECOLE SUPERIEURE DES TECHNOLOGIES INDUSTRIELLES AVANCEES – ESTIA (Franciaország)

POLITECHNIKA KOSZALINSKA - Koszalin University of Technology KUT (Lengyelország)

MALTA COLLEGE OF ARTS SCIENCE AND TECHNOLOGY – MCAST (Málta)

VISOKA POSLOVNA SKOLA PAR - BUSINESSSCHOOL PAR (Horvátország)

Projekt összköltsége: 14.400.000 Euró

Neumann János Egyetemre eső rész: 771.750 Euró

Megvalósítási időszak: 2023.01.01.-2026.12.31.

https://eu4dual.education

Az EU4DUAL egy európai egyetemi szövetség 9 egyetem részvételével. Legfőbb célunk és víziónk, hogy szövetségünk létrehozza a világ legnagyobb integrált duális oktatási felsőoktatási intézményét, egy multicampusos, multidiszciplináris egyetemet, amely elkötelezett az akadémia, az ipar és a régiók szoros együttműködése iránt.

A közös tudásunkat arra kívánjuk felhasználni, hogy segítsünk megoldani az ipar és a társadalom globális kihívásait, és a duális oktatás segítségével Európát zöldebbé, igazságosabbá és gazdaságilag sikeresebbé tegyük.

A következő négy évben célunk az oktatás és kutatás terén való együttműködés, közös kutatási projektek ökoszisztémájának elindítása szövetségen belül, szeretnénk növelni a duális hallgatók és a duális képzésben résztvevő vállalatok számát, a duális alap- és mesterképzések számát, valamint duális doktori képzés indítását tervezzük. Hamarosan mikrokredit portált indítunk, amely folyamatos karrierfejlesztést és új, a vállalati partnereink által igényelt készségek elsajátítását kínálja nem csak hallgatóinknak, hanem alumnijainknak is. 

A projekt 9 alprojektje összességében az európai oktatási rendszer fejlesztését szolgálja, hiszen új programokat, új oktatási módszereket és tevékenységeket, új minőségbiztosítási eszközöket visz a felsőoktatási intézményekbe. A magyarországi felsőoktatási intézmények közül a Neumann János Egyetem egyedüliként vesz részt a projektben, melyben az Ipari partnerekkel való együttműködések bővítése elnevezésű alprojektet vezeti.