2022-09-29 13:23

Kilenc európai ország egy-egy egyetemének részvételével került sor az EU4DUAL elnevezésű nemzetközi projekt operatív egyeztetésére 2022.09.28-án németországi Mannheimban.

A Neumann János Egyetemet Dr. Sági Norberta és Dr. Weltsch Zoltán rektorhelyettesek, Dr. Kovács Lóránt dékán és Dr. Tóth Ákos egyetemi docens képviselte a 2023.januárban induló 4 éves projekt szakmai megvalósítóinak találkozóján. 

A projekt fő célkitűzései közé tartozik a duális képzés fejlesztése, európai kiterjesztése, közös duális mesterszakok (joint degree) akkreditálása. A létrehozandó európai duális egyetem mintát kíván nyújtani a duális képzés iránt érdeklődő intézmények számára, erősíteni hivatott a nemzetközi dimenziót, az átjárhatóságot az egyetemek és vállalatok között. A projekt 9 alprojektje ugyanakkor nem csupán a duális oktatás, hanem összességében az európai oktatási rendszerek fejlődését szolgálja, hiszen új programokat, új oktatási módszereket és tevékenységeket, új minőségbiztosítási eszközöket vihet majd be a felsőoktatási intézményekbe.

A magyarországi felsőoktatási intézmények közül a Neumann János Egyetem egyedüliként vesz részt a nagyívű, 14,4 millió euró költségvetésű projektben, melyben az Ipari partnerekkel való együttműködések bővítése elnevezésű alprojektet vezeti.